top of page
Writer's picturesydney779

Australian Visa: Öğrenci Vizelerine İlişkin Son Güncellemeler




Avustralya'nın eğitim sistemi çok yüksek kalitede


2024 QS Dünya Üniversite Sıralamaları'na göre, küresel yüksek öğrenim analisti QS Quacquarelli Symonds'a göre Avustralya'nın yüksek öğrenim sistemi, Birleşik Devletler ve Birleşik Krallık'ın ardından üçüncü sıraya yerleşti.

Avustralya, olağanüstü bir genişlikte yüksek kaliteli üniversitelerin dikkate değer bir yoğunluğuna sahiptir. Bu durum, dünya genelinde en iyi 50 ve en iyi 100 sıralamada %7'lik bir oranla, tüm sıralı yüksek öğrenim sistemleri arasında üçüncü en yüksek oranı oluşturuyor.


Artan öğrenci vize reddi


Toplumda birçok kişi, artan öğrenci vize reddi konusunda endişeli. Bu yılın Ocak ve Şubat ayına ait DHA verileri, durumun kötüleşmekte olduğunu gösteriyor - yalnızca ELICOS verilerinde %50, VET (ELICOS+VET dahil) verilerinde ise %70'lik bir azalma meydana gelmiştir. 2005 yılından beri tutulan kayıtlara göre, 2023 sonundan 2024 Şubat'a kadar, Bakanlık en yüksek sayıda ve oranda öğrenci vizesi başvurusunu reddetmektedir.

Eğitimde doğru adım atmak çok önemlidir. Veriler gösteriyor ki en güvenli seçenek hala üniversite eğitimidir. Ana kurs yüksek öğretimdeyken vize verme sayıları hala çok yüksekti, bir azalma olmasına rağmen, sayılar çok daha yüksek kalmaktadır.


Eğitim, Avustralya'nın dördüncü büyük ihracat sektörüdür. Uluslararası öğrencilerin konut piyasasına etkisi var ancak aynı zamanda ekonomik bir itici güçler. Uluslararası eğitimin, öğrencilerin ailelerini ve arkadaşlarını ziyaret etmeleri yoluyla neredeyse turizm gelirlerinin %40'ını oluşturuluyor. Avustralya daha fazla uluslararası öğrenci kaybetme riskini göze alamaz ve bu nedenle öğrenci onaylarına karşı bu aşırı baskının önümüzdeki yıl istikrar kazanacağına inanıyorum.


Avustralya'daki herkes, vatandaş olmayanlar da dahil olmak üzere, kendilerini etkileyen bir durum hakkında milletvekillerine başvurma hakkına sahiptir. Eğitimdeki durum, toplumumuzu etkileyen bir konudur. Eğer sesinizi duyurmak istiyorsanız, size yerel milletvekilinize başvurmanızı tavsiye ederim.


Yerel milletvekilinizi bulmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz

Şablon bir mektup burada bulabilirsiniz:

Öğrenci sayıları için bir kota getirilecek mi?


Büyük gazetelerde tartışılan uluslararası öğrenci kontenjanlarına ilişkin olası göç kısıtlamaları söylentileri, önemli bir noktayı gündeme getiriyor. Zaten CRICOS adı verilen bir kota sistemi mevcut olduğunu unutmamak önemlidir.


CRICOS, Uluslararası Öğrenciler İçin Kurumlar ve Kurslar Federal Kayıt Defteri anlamına gelir. Kısacası, uluslararası öğrencilere eğitim sunmayı amaçlayan her kurum, CRICOS'ta kayıtlı olmalıdır.

Bu kayıt sürecinin bir parçası olarak, kurumlar Avustralya'ya kaç uluslararası öğrenci getirebileceklerini ve eğitebileceklerini belirleyen bir üst sınır veya kapasite aramalıdır. Bu sayı, sağlayıcı tarafından tüm kampüslerde geçerli olarak kaydedilir.


2 Nisan 2024 itibarıyla toplam CRICOS kotası 1,514,413 uluslararası öğrencidir. Bu rakam, 2 Ocak 2024'te toplam kapasitenin 1,479,342 ve 3 Ocak 2023'te ise 1,317,195 olduğu döneme göre artmıştır.


Şansınızı en üst düzeye çıkarmak için ipuçları:


Kalifiye avukatlar ve göç ajanları ile birlikte çalışarak bir öğrenci vizesi başvurusu yapmak, hukuk ve politika konusunda derin bir anlayışa sahip biriyle çalıştığınızı garanti eder. Öğrenci vizeleri garanti edilemez, hatta olası öğrencilere herhangi bir garanti vermek etik dışı ve yasadışıdır. Ancak, en iyilerle çalışmak size vize onayı için en iyi şansı sağlayacaktır.


Sadece ucuz olduğu için bir program seçmeyin. Birçok eğitim danışmanı kolejlerle ilişkileri olabilir ve bu ilişkilere dayalı olarak tavsiyelerde bulunabilir, ancak bu tavsiyeler sizin en iyiliğiniz için olmayabilir. Kendi araştırmanızı yapmaktan emin olun. Bu program kariyerime nasıl olumlu etki edecek?


Öğrenci vizeleri, yasalar, bakanlık yönergeleri, politika kılavuzları, vakalar ve gözden geçirme başvuruları tarafından belirlenir. Bu karmaşık durumu anlamak için bu bilgilerde güncel olan biriyle çalışmak önemlidir.


Australian visa


Lütfen bizimle iletişime geçiniz:

Avukat Ceren Guney +61 448 412 210 | +90 546 946 38 11

Lisanslı Gocmen ve Egitim Danışman Feriha Guney MARN 0960690 +61 477 524 039

5 views0 comments

Comments


bottom of page